onsdag 5 november 2008

Lista 5 november 2008



1. Mad Men (tv-serie)
Har införskaffat en ny dator och därmed blivit pirat och med den extra "bonusen" med tre veckors sjukskrivning så har jag haft gott om tid att kolla tv-serier. Mad Men som jag strötittat på ett tag på vanligt tv och som känts som att den förtjänar lite mer fokus från mig var en av de första nedladdningarna jag gjorde och nu är jag helt fast. Den här serien är fantastisk! Som ni säkert vet så handlar det om reklamare i NY tidigt 60-tal och det är skrivet av Matthew Weiner som även skrivt Sopranos. Hur som helst så gillar jag att alla är stiliserat skitsnygga och att de mest dricker och röker och ibland så verkar de jobba också om de inte tar eftermiddagen ledigt för att träffa sin älskarinna. SNL verkar också gilla Mad Men




2. Valvaka (tv-händelse)
Kollade på valvakorna fram till ca 4 imorse, gav upp då Ohio gått till Obama och CNN utropade Obama som segrare. Satte sedan klockan på 5 och såg då McCains tal, slumrade till och vaknade igen vid 6 av att Obama segertalade. När valvakorna startat så varade ju inte spänningen så långt in på natten och det mest intressanta blev att jämföra de olika valvakornas upplägg, Filip och Fredrik var som de alltid är, de hejade självklart på Obama och något förvånande så var de hela tiden först med alla resultat. De visade bla reklamfilmer från gamla presidentval som ovan. Sen när jag ville ha mer allvar än skämt så var det bara att slå över till SVT som var näst bäst tycker jag, sämst var TV4 som varken var intressanta eller roliga.




3. Lipstick Jungle (tv-serie)
Följer 3 framgångsrika snygga väninnor i NY och deras liv på jobbet och hemma. Det är glammigt och trendigt och skapat från novell av Candace Bushnell som även skrev Sex in the CIty. Inte lika bra som SITC men ändå sevärt men mest för tjejer på tjejigt humör tror jag.




4. Rachel getting married (film)
Gripande familjerelationsdrama. Väl värd att se trots att Anne Hathaway är med, visas på Stockholm Filmfestival.




5. Nick and Norah's infinite playlist (film)
Nick gör blandskivor för att få tillbaka sin gamla flickvän, hon är inte imponerad och slänger dem men de räddas av bästa vännen som tycker att den här Nick måste vara världens bästa kille eftersom han gör så bra blandskivor. Och det kan man ju bara hålla med om, vad är inte mer charmerande än bra blandskivor? Filmen är iallafall en helt ok feelgood tonårsrulle med ett ganska schysst indie soundtrack.


Bubblar
Att få gå normalt och stödja på hela foten efter fyra veckors smärtsamt linkande
Trådlöst bredband

/Catharina