tisdag 29 april 2008

Train of fools

Jag hoppar också på tåget och hoppas att Jonken inte kickar ut mig ur kupén!



1. Portishead - Third (mp3-08)
Det är inte klokt så ohyggligt mäktigt och fasansfullt knäckande bra det här monstret till album faktiskt är. Lyssna här på bästa låten The Rip!




2. Goldfrapp - Seventh Tree (mp3-08)
Vet inte hur jag kan ha missat Goldfrapp förut? Eller är det så att det är först nu hon blivit såhär fruktansvärt bra? Seventh Tree är den perfekta mixen av Sundays och Cocteau Twins och Kate Bush. Otroligt vackert, innerligt, med en pipa att dö för. Lyssna här!



3. Hot Chip - Made in the Dark (cd-08)
Jag lyssnade lite halvhjärtat när den här släpptes, lurad av några fesljumma recensioner. Men på en långpromenad från Sjöstaden till Hornstull och mysig korvgrillning med Martin och Lisa körde jag den i Shufflen med feta hörlurar, och satan vad den växte. (Skivan alltså :-) Det är kanske där de funkar bäst, glasögonmännen i Hot Chip - i ett par feta lurar, på hög volym. Snudd på lika bra som mästerliga The Warning.

4. Doktor Kosmos live på Nalen 23 april
DK:s första Sthlms-spelning på nära tre år var en riktigt trevlig kväll, det var tajt och högt och lysande. Och rörande för ett "gammalt" fan att höra kidsen sjunga allsång till rader som "Kan vi inte en gång för alla göra upp med den socialistiska adelskalendern" och "och såvitt jag kunde se hade hon fortfarande fett hår". Ändå var det de nya låtarna som funkade bäst, när de körde gamla godingar som Borgarsvin, med tydliga politiska, snudd på lättköpta, texter skar det sig nästan med de smarta låtarna på nya metaskivan.



5. GTA4 (evenemang)
Vet inte hur jag har lyckats, men spelet inhandlades i morse och ligger fortfarande inplastat på tv-bordet. Soon, my love, soon...

Bubblar:

Födelsedagsmiddag för Mattiaz på Kharazmi i söndags. Mkt gemytligt, och såklart hade Mz kokat ihop ett fint popquiz som jag dock fick se mig besegrad i. Jonkens lag vann, men fingrades det inte lite väl mkt på mobilen under bordet där Jonas?

Sommaren!

Facebook-chat (vad ska de hitta på härnäst?)

Death Cab for Cutie - Narrow Stairs (mp3)

Ha en härlig valborgsmäss!

3 kommentarer:

Hasse sa...

Älskar verkligen Portisheads nya...tänkte dock redan första lyssningen att det borde skitit i den enerverande elektrotramsiga "Machine Gun"...visst, det är en liten flirt med Kraftwerk...men trots det är det inte en speciellt bra låt, tycker på intet sätt att den representerar nya Portishead. Nu läste jag att det blir singeln också....tråkigt. Machine Gun utelämnades iaf då jag la in albumet i iPoden...lixpix!

Jonken sa...

Per, vi får alla plats på Portishead-tåget.

Jag börjar f ö bli bortskämd med quiz-segrar. I helgen piskade jag stjärt med släkten när vi körde musik-Buzz på PS2.

Men som med alla framgångsrika lag är det just TEAMET som är nyckeln till framgång.

/den mycket ödmjuke Jonken

Pop-Sara sa...

Nähädu Perpa, Doktor Kosmos spelade faktiskt på Debaser Medis så sent som förra våren - om det inte var på Valborgsmässoafton så var det i alla fall någon kväll väldigt nära den. Jag har bildbevis.